Aangemeld als:
filler@godaddy.com
Een verplichte toetsing onder de Omgevingswet, waarbij wij kijken naar effecten op soorten, gebieden en overige natuur.
Met een QuickScan Flora en Fauna toetsen we uw planvoornemen aan de relevante wetsartikelen van de Omgevingswet.
De QuickScan bestaat grofweg uit 3 onderdelen:
Tijdens deze onderdelen kijken welke (beschermde) soorten er voorkomen in het plangebied (bureaustudie), welke natuurwaarden er daadwerkelijk voorkomen (veldbezoek) en wat de effecten zijn van uw voornemen op deze soorten zijn (effectenbeoordeling).
Beschermde Gebieden
Ook effecten op beschermde gebieden zoals N2000-gebieden, NNN-gebieden en overig Provinciaal aangewezen gebieden worden getoetst in de QuickScan. Op deze manier krijgt u een volledig inzicht in welke vervolgstappen u moet nemen.
Houtopstanden
Wanneer u bomen gaat kappen, kan het zijn dat deze boom of bomen deel uitmaken van een beschermde houtopstand. Of dit in uw geval zo is, zoeken wij voor u uit.
Soorten van de Rode Lijst
Sinds 1 januari 2024 is dit een verplicht onderdeel van de QuickScan. De soorten van de Rode Lijst worden in kaart gebracht en er wordt beoordeeld of er effecten optreden.
U ontvangt van ons een rapportage waarmee u kunt aantonen dat u aan deze veelal verplichte toetsing heeft voldaan. Als er vervolgstappen nodig zijn, zullen deze expliciet worden vermeld in de QuickScan.
Het kan zo zijn dat de aanwezigheid van beschermde soorten in uw plangebied niet kan worden uitgesloten in de QuickScan Flora en Fauna.
Er moet dan nader onderzoek uitgevoerd worden. De meest voorkomende nader onderzoeken zijn:
In het nader onderzoek wordt bekeken óf de soort(en) er zitten, hoe groot de populatie is en wat het precieze effect is.
Dikwijls is het nodig om voor uw ontwikkeling een AERIUS-berekening te laten maken. Dit is een berekening die inzicht geeft in de hoeveelheid stikstof u uitstoot, zowel in de realisatie als de gebruiksfase. Met de AERIUS-berekening wordt onderzocht of deze uitstoot een grenswaarde bereikt, waardoor er extra onderzoek nodig is naar de effecten hiervan. Wij werken samen met vaste partijen, waardoor wij u ook op het gebied van AERIUS-berekeningen kunnen ontzorgen.
Natuuronderzoek kan een lange doorlooptijd hebben. Wij zullen er alles aan doen om u hierin zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze gemiddelde doorlooptijd van een QuickScan is 4 weken.
De kosten voor de QuickScan zijn afhankelijk van de omvang van het plangebied, het voornemen en de afstand tot het plan. Om u zo snel mogelijk een passende aanbieding te doen, vragen wij u het offerteformulier in te vullen.
Copyright © 2024 EcoZeker - Alle rechten voorbehouden
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.